ENERJİ TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Gelişen teknoloji, artan sanayileşme ve hızla büyüyen nüfus, enerji talebinin en üst seviyelere ulaşmasına neden olmuştur. Enerji krizi konusundaki farkındalık, araştırmacıları bu anlamda yeni çözüm arayışlarına ve yeni teknolojilerin kullanılmasına dair çalışmalara yönlendirmiştir. Enerji talebinin hali hazırda büyük kısmını karşılayan konvansiyonel enerji kaynaklarından fosil yakıtların, tükenebilme riski ve çevreyle negatif etkileşimi, bu enerji kaynağının kullanımına dair sınırlamalar getirmektedir. Buna karşın yaşanan iklim krizi ve sera etkisi nedeniyle tükenme riski olmayan çevre ile dost yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelimde artış hızlanmıştır. Türkiye’de ve Dünyada dışa ve tek enerji kaynağına bağımlılığı azaltabilmek için enerji ihtiyacı enerjide çeşitlilik ilkesi temel alınarak yürütülmeye çalışılmaktadır. Bu duruma çözüm üretebilmek adına hem konvansiyonel enerji hem de alternatif enerji kaynaklarına ilişkin birçok Ar-Ge/Ür-Ge projeleri yapılması gereklidir. Bu bağlamda üniversitemizde kurulan İstanbul Gedik Üniversitesi Enerji Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi, enerji bilim ve teknolojileri ile ilgili alanlarda öncü nitelikte ileri bilimsel araştırmalar yapmayı, bu araştırmalar neticesinde sanayi ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği halinde yeni bilimsel teknolojileri öğretmeyi ve üretmeyi ve enerji bilim ve teknolojileri alanında önde gelen araştırma, uygulama ve öğretim merkezi olmayı hedeflemektedir.